Ukrán válság - Nem szűnnek a harcok Donyecknél, egy kamaszfiú életét vesztette

Külföld, 2017.02.07

Nem szűnnek a harcok a szemben álló felek között a kelet-ukrajnai fronton, az oroszbarát szakadárok lakott területeket lőnek tiltott nehézfegyverekkel és harckocsikból, a támadások következtében egy 15 éves fiú életét vesztette - jelentették kedden ukrán hírforrások.

Hétfőn tüzérségi lövedékek csapódtak be a frontvonal ukrán ellenőrzésű oldalán lévő, Donyecktől mintegy 70 kilométerre északra fekvő Kurgyumivka faluban. Egy repesz szíven találta a kamaszfiút, aki a sebesülés következtében meghalt.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője keddi kijevi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a Donyeck melletti Avgyijivkát előző nap 12 órán át lőtték harckocsikkal és nehéztüzérséggel a szakadárok. Fegyvercsend délelőtt kilenc és délután három óra között volt, előtte és utána heves csapásokat mértek az orosz támogatású szakadár erők a településre.

A szóvivő tájékoztatása szerint a frontvonal egészére kiterjedtek a szakadárok támadásai, az elmúlt egy napban összesen 78-szor lőtték a front ukrán ellenőrzésű oldalát. Katona az elmúlt napban nem vesztette életét, de egy megsebesült - közölte a szóvivő.

Közben Eduard Baszurin, az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője kedden a DAN szakadár hírügynökség szerint arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napban két szakadár fegyveres vesztette életét és egy sebesült meg az ukrán fegyveres erők támadásaiban.

Motuzjanik felderítési információkra hivatkozva elmondta, hogy február 5-én két 200-as jelzésű Kamaz teherautó hajtott el egy szakadár ellenőrzés alatti halottasházból. A járművek szavai szerint a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuba indultak, és a jelzés jelentése alapján a harcokban elesett orosz katonák holttesteit szállították el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!