Ukrán válság - Szakértő: az ukránok bíznak a reformokban

Külföld, 2017.02.23

Bár az elmúlt három évben bekövetkezett változások a mindennapi életet nehezebbé tették Ukrajnában, mindenki bízik abban, hogy az ukrán kormány reformjai előbb-utóbb beérnek - mondta Anton Bendarzsevszkij, a posztszovjet térség szakértője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában, az ukrajnai forradalom harmadik évfordulóján.

A szakértő elmondta: Petro Porosenko ukrán elnök a múlt héten arról beszélt, hogy az elmúlt három évben több minden történt Ukrajnában, mint az elmúlt 25 évben, és több olyan dolgot is megváltoztattak, ami a szovjet rendszer hagyatéka volt. A szakértő példaként említette, hogy - bár az ukrán rendszer még mindig túlságosan bürokratizált - csökkentették a nyomtatványok számát, amiket a lakosságnak a mindennapi ügyeik intézéséhez használniuk kell. További példaként említette a változásokra, hogy liberalizálták az energetikai piacot.

Hozzátette: az átalakítások következtében a rezsiköltségek nőttek, és magas volt az infláció is Ukrajnában, ezért a változások a mindennapi életet "negatív irányba tolták el", de szavai szerint mindenki bízik abban, hogy a reformok előbb-utóbb beérnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!