Ukrán válság - Újabb ukrán áldozatok a Donyec-medencében

Külföld, 2017.06.04

Újabb két ukrán katona esett el a Donyec-medencében zajló fegyveres konfliktusban, öt másik pedig megsebesült  a Moszkva által támogatott szakadárok folyamatos támadásai következtében - jelentette vasárnap a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A beszámoló szerint továbbra is feszült a helyzet, az elmúlt napban az oroszbarát erők 58-szor nyitottak tüzet az ukrán katonák állásaira. A támadások kiterjedtek a frontvonal teljes hosszára, több helyen a minszki megállapodásokban tiltott, 100 milliméteresnél nagyobb kaliberű tüzérségi fegyvereket vetettek be a szakadárok.

Ismét aknavetőkkel lőtték be az oroszbarát erők a Donyecktől mintegy 30 kilométerre nyugatra fekvő Krasznohorivka településre, a támadásban egy nő megsérült. Találat ért több lakóházat és egy iskolát, utóbbiban a támadáskor sem gyerekek, sem pedagógusok nem tartózkodtak, ennek köszönhetően senki sem esett áldozatul - tájékoztatott Facebookon a kijevi parancsnokság. Egy héttel ezelőtt is lőtték a szakadárok Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehéztüzérségi fegyverekkel a települést, akkor legalább nyolc polgári személy sérült meg repesztalálatok következtében.

Közben a DAN szakadár hírügynökség az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság "parancsnokságának" közlésére hivatkozva azt írta vasárnap, hogy az elmúlt napban 60-szor sértették meg az ukrán fegyveres erők a tűzszünetet. A szakadár fegyveresek "parancsnoksága" azt állította, hogy 19 települést ért támadás Donyeck megye általuk ellenőrzött területén, 15 lakóházban keletkezett kár Donyeckben, valamint Dokucsajevszk és Jaszinuvata településeken, de áldozatokról nem számoltak be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!