Uljukajev-ügy - Több mint félmilliárd rubelt foglaltak le a korrupcióval vádolt volt orosz minisztertől

Külföld, 2017.01.11

Az illetékes orosz bíróság elrendelte, hogy foglaljanak le 564 millió rubelt (több mint 2,7 milliárd forintot) és 15 ingatlant Alekszej Uljukajev korrupcióval vádolt volt orosz gazdaságfejlesztési miniszter vagyonából - közölte a Kommerszant című napilap szerdai számában Igor Krasznov, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnökhelyettese.

Uljukajevet azzal vádolják, hogy 2 millió dollár csúszópénzt fogadott el annak fejében, hogy tavaly hozzájárult a Basnyefty olajvállalatnak a Rosznyefty által történő felvásárlásához. A minisztert, aki tagadja bűnösségét, novemberben vették őrizetbe és fosztották meg hivatalától.

A bíróság decemberben Uljukajev 10 földtulajdonát és a Szmolenszk megyei házát foglaltatta le.

A törvényszék kedden, több ismert orosz gazdasági vezető Uljukajevet méltató írásos jellemzése ellenére elutasította a volt gazdasági miniszternek azt a kérését, hogy házi őrizetét enyhítsék lakhelyelhagyási tilalomra. A nyomozás lezárásának határidejét a bíróság május 15-ig meghosszabbította.

A bíróságon a vád képviselője bejelentette, hogy a gazdaságfejlesztési minisztérium és a Roszimuscsesztvo állami vagyonkezelő több munkatársa is Uljukajev ellen vallott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!