Uniós szóvivő: az EB elnökének teljes a bizalma az új spanyol kormányban

Külföld, 2018.06.01

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke teljes bizalmát fejezi ki az új spanyol kormány iránt - közölte sajtótájékoztatóján Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken, újságírói kérdésre válaszolva.

A szóvivő brsszeli tájékoztatóján elmondta, Juncker gratuláló levelet küldött Pedro Sanchez szocialista kormányfőjelöltnek, amelyben kijelentette: bízik a spanyol kormányban, hogy konstruktív módon fog hozzájárulni egy erősebb, egységesebb és tisztességesebb Európai Unió érdekében végzett munkához.

A spanyol parlament pénteken megvonta a bizalmat Mariano Rajoy néppárti kormányfőtől. A törvényhozás döntésével automatikusan bizalmat szavazott Pedro Sánchez szocialista kormányfőjelöltnek, aki - miután a parlament döntése megjelenik a hivatalos közlönyben - elfoglalhatja hivatalát és megnevezheti kormányának tagjait.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szintén gratulált a spanyol kormányfőjelöltnek. Levelében aláhúzta, Pedro Sánchez kinevezése kihívásokkal terhes időszakban született, amikor Európa egysége minden korábbinál fontosabb. Tusk reményét fejezte ki, hogy az új spanyol kormány haladást szolgáló szerepet tölt majd be az Európai Unióban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!