Uniós biztos: a migráció és a biztonság ma már globális kihívás

Külföld, 2017.03.28

A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető és egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel - erről Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa beszélt keddi sajtótájékoztatóján Budapesten, miután megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint Trócsányi László igazságügyi miniszterrel.

Az uniós biztos hangsúlyozta: két éve még elszórt kezdeményezések születtek a migrációt illetően, ma átfogó megközelítést alkalmaznak és ennek az átfogó megközelítésnek Magyarország is részese.

Pintér Sándor belügyminiszter közölte, egyetértettek abban, hogy Európa biztonságát növelni kell, mindössze a zöldhatáron való átlépés ügyében nem volt teljes egyetértés. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy nyárig közös álláspontot alakítanak ki ebben a kérdésben.

Trócsányi László igazságügyi miniszter elmondta, hogy igyekezett választ adni a migrációval összefüggő új magyar jogi szabályozás szükségességével és arányosságával kapcsolatos kérdésekre, valamint hangsúlyozta: a magyar kormány kész a dialógusra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!