Úszó Eb - Késely Ajna bronzérmes 1500 méter gyorson

Külföld, 2018.08.07

Késely Ajna bronzérmet nyert kedden 1500 méter gyorson a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon.

A 16 éves magyar versenyző, aki gyakorlatilag végig a harmadik helyen tempózott, 16:03:22 perces, hatalmas egyéni csúccsal csapott célba. Eddigi legjobbja 16:11:25 volt.

A délutáni program a leghosszabb táv női döntőjével rajtolt, s ahogyan arra számítani lehetett, az olasz Simona Quadarella és a német Sarah Köhler diktálta a tempót, Késely pedig nagyjából egy testhosszal mögöttük úszott. A táv felénél a két rivális ellépett, de Késely magabiztosan őrizte a dobogós helyét, ráadásul ekkor a résztávot tekintve több mint hat másodperccel volt gyorsabb eddigi legjobbjánál. Egyre inkább állandósult a sorrend, az olasz csakhamar messze ellépett német ellenfelétől, aki pedig őrizte a két testhossznyi különbséget a magyar úszóval szemben. A végén már csak az volt kérdés, hogy Késely mennyit farag egyéni legjobbjából, végül több mint nyolc másodperccel jobbat úszott, mint tavaly, a Netanyában rendezett junior Európa-bajnokságon.

"Ez sokkal jobban esett, mint tegnap reggel. Próbáltam nem menni az olasszal és a némettel, de belülről végig azt éreztem, mennyire jó lenne tartani velük a lépést. Ugyanakkor tudtam, akkor nem maradna erőm a végére. Nagyon örülök az éremnek, de annak még jobban, hogy nyolc másodpercet tudtam javítani az egyéni csúcsomon" - mondta Késely, aki második érmét szerezte a skót nagyvárosban zajló kontinensviadalon az után, hogy szombaton 800 méter gyorson második lett.


Eredmények:

női 1500 méter gyors, Európa-bajnok:

------------------------------------
Simona Quadarella (Olaszország) 15:51:61 perc
2. Sarah Köhler (Németország) 15:57:85
3. KÉSELY AJNA 16:03:22
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!