Választás 2018 - A legnagyobb német ellenzéki párt több vezetője gratulált Orbán Viktornak

Külföld, 2018.04.09

Gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a Fidesz országgyűlési választási győzelméhez hétfőn a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) több vezető politikusa.

Jörg Meuthen, a jobboldali AfD társelnöke a Facebook közösségi portálon közölt írásában kiemelte: Orbán Viktor világosan megmondta, hogy eddigi politikájának folytatására készül, és a magyar választók éppen ezért szavaztak rá. Így "igazán fényes győzelmet" aratott, emelkedő részvételi arány mellett is növelni tudta pártja támogatottságát.

Az AfD társelnöke hozzátette: Orbán Viktor olyan politikáért küzd, amelynek irányát "saját népének érdekei" jelölik ki, és ezért konfliktusokat is vállal, általánosságban az Európai Unióval, különösképpen pedig azzal a személlyel, aki a német "kancellár szerepét alakítja".

Aláhúzta, hogy Orbán Viktor tevékenysége révén nem történhet meg "kulturálisan idegen migránsok ellenőrizetlen, tömeges bevándorlása" Magyarországra, és "ez így van rendjén".

Felvetette: vajon gondolja-e még bárki is komolyan az olaszországi és magyarországi választási eredmények után, hogy az "európai népek megengedik a nemzetállamok lebontását anélkül, hogy a barikádokra vonulnának".

Ez a gondolat "nevetséges" lenne, és az "EU-+elitek+" jól tennék, ha végre olyan reformokat hajtanának végre, amelyek több teret engednek a tagállamoknak az önrendelkezésre, és hozzájárulnak együttműködésük fejlesztéséhez, főleg a gazdaságban - írta Jörg Meuthen.

Kiemelte: egyértelművé vált, hogy a nemzeti identitás felszámolása felé vezető, mindig egyre szorosabb európai uniós integráció "őrült gondolata csúfosan megbukott".

Gratulált Orbán Viktornak Beatrix von Storch, az AfD Bundestag-frakciójának helyettes vezetője, a párt elnökségi tagja is, aki a Twitteren azt írta, hogy a Fidesz választási győzelme "rossz nap az EU-nak, és jó nap Európának".

A Bundestag-frakció két társelnöke, Alice Weidel és Alexander Gauland közös közleményükben kiemelték: "gratulálunk Orbán Viktornak választási sikeréhez, ez egy jó nap Európának". Az Európai Bizottság viszont "kevésbé örülhet, mert Orbán a jövőben is az EU kritikusa marad, és gondoskodik arról, hogy országa Európa védőpajzsaként Brüsszel akaratával szemben továbbra is ellenőrizze a +balkáni útvonalat+, hogy visszautasíthassa az illegális bevándorlókat".

A Bundestag parlamenti patkója jobboldalának szélén helyet foglaló AfD-s képviselők két vezetője hozzátette: a magyarok 48,5 százaléka "egy demokratikus választás során díjazta, hogy miniszterelnökük legelső sorban országával és polgáraival törődik, és ez így van jól".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!