Vb-2018 - Orosz lap: a labdarúgó-vb ellen készülő terrortámadásokat akadályozott meg az FSZB

Vb-2018, 2018.05.16

Tömeges őrizetbe vételekkel a labdarúgó-világbajnokság idején Moszkvában és Szentpéterváron végrehajtandó terrortámadásokat akadályozott meg a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) - közölte szerdán online kiadásában a Komszomolszkaja Pravda című orosz bulvárlap.

Az újság az FSZB-re hivatkozva azt írta, hogy az őrizetbe vett személyek közép-ázsiai országok állampolgárai, akik az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet utasításait követték. Elfogásukban szerepe volt az orosz, a tádzsik és a kirgiz belügyi szervek együttműködésének.

Bérelt lakásaik átkutatása során a szakszolgálatok nagy hatóerejű, roncsoló elemekkel megtöltött, házi készítésű robbanószerkezeteket, detonátorokat, gépkarabélyokat, sorozatlövő pisztolyokat és kézigránátokat foglaltak le. A lap szerint a gyanúsítottak forgalmas helyeken elkövetett robbantásokkal akarták megakadályozni a szurkolók beutazását.

Oleg Sziromolotov hadseregtábornok, orosz külügyminiszter-helyettes pénteken arról számolt be, hogy az orosz biztonsági szolgálatok olyan terrorcsoportokat tettek ártalmatlanná, amelyek robbantásokat készültek végrehajtani Moszkvában az úgynevezett Halhatatlan Ezred Győzelem napi felvonulásán.

A "Halhatatlan Ezred" menetében - a második világháború veteránjainak portréját vivő hozzátartozók felvonulásán - május 9-én Moszkvában több mint egymillióan vettek részt. A menet élén haladt Vlagyimir Putyin orosz és Aleksandar Vucic szerb elnök, valamint Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!