Véget ért az orosz-amerikai külügyminiszteri találkozó

Külföld, 2017.04.12

Ötórás eszmecserét követően véget ért Szergej Lavrov orosz és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdai moszkvai találkozója.

A megbeszélésről, amelyek egy közös ebéden is folytatódott, nem adtak ki közleményt. Nem kizárt, hogy a két minisztert a Kremlben fogadja majd Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Tillerson visszatért az amerikai küldöttség szállodájába, ahol nem kívánt válaszolni a rá várakozó újságírók kérdéseire. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő bejelentette, hogy a nap folyamán sajtótájékoztató várható.

A megbeszélések alatt Dmitrij Peszkov "rövidlátónak" nevezte azokat a Moszkvához címzett nyugati felszólításokat, amelyek szerint el kellene határolódnia Bassár el-Aszad szíriai elnöktől. Úgy vélekedett, hogy ez egyenértékű a terrorizmus elleni harc feladására való felszólítással, mert a szíriai hadsereg a terroristák ellen harcol.

A külügyminiszteri találkozó előtt Vlagyimir Putyin elnök a Mir tévécsatornának nyilatkozva kijelentette, hogy romlottak az orosz-amerikai kapcsolatok Donald Trump elnök hivatalba lépése óta.

"Azt lehet mondani, hogy munkaszinten, különösen katonai szinten nem lett jobb, hanem valószínűleg romlott" - fogalmazott a kapcsolatok állapotára vonatkozó kérdésre válaszolva az orosz vezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!