Vívó-vb - Rédli negyeddöntős párbajtőrben

Külföld, 2017.07.22

Rédli András a negyeddöntőbe jutott a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A 64-es főtáblára három magyar került fel, közülük Somfai Péter az első asszójában kikapott észt ellenfelétől. Bányai Zsombor egy kubai vívót még simán legyőzött, de az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Jean-Michel Lucenay-vel már nem bírt.

Rédli viszont sikerrel jutott túl első három ellenfelén. A 2014-es Eb egyéni aranyérmese, aki tagja volt a tavaly olimpiai harmadik helyezett válogatottnak, a holland Tristan Tulent fölényesen, a dél-koreai Jung Jin Szunt szorosabb mérkőzésen győzte le.

A legjobb 16 között Bogdan Nyikisinnel az első és a második három percet "lepasszívozták", azaz nem mutattak különösebb aktivitást, ezért a mérkőzésvezető mindkétszer elindította a következő szakaszt. Az utolsóban előbb Nyikisin adott tust, majd Rédli apránként előrelépve letolta ellenfelét a pástról, amiért járt neki a találat. Az ukrán értetlenkedve kérdezte a pást mellett ülőktől, hogy miért nem figyelmeztették őt. Ezután a magyar párbajtőröző megint inkább hátrált, de sikerült háromszor is megszúrnia Nyikisint, akinek 1-4-nél már nagyon sietnie kellett. A maradék kevés időben két együttes találat esett.



Eredmények (a vb honlapjáról):

a 64 között:
Rédli András-Tristan Tulen (holland) 15-4
Bányai Zsombor-Yunior Reytor Venet (kubai) 15-9
Sten Priinits (észt)-Somfai Péter 15-11

a 32 között:
Rédli-Jung Jin Szun (dél-koreai) 15-12
Jean-Michel Lucenay (francia)-Bányai 15-6

a 16 között:
Rédli-Bogdan Nyikisin (ukrán) 6-3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!