Ynet: Izrael lelőtt egy drónt a szíriai határnál

Külföld, 2017.09.19

Az izraeli hadsereg lelőtt egy Szíria felől a Golán-fennsíknál izraeli légtérbe hatoló drónt - jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A távirányított légi eszközre az izraeli Cfát városának környékéről lőttek ki Patriot föld-levegő rakétát. A városban élők erős robbanásokról számoltak be a Háárec című újság honlapja szerint. Az első vizsgálatok szerint sikerült megsemmisíteni a pilóta nélküli repülőt.

Az incidenst követően magasabb készültségbe helyezték a hadsereget az ország északi részén. A ynet szerint a katonai illetékesek azt próbálják feltárni, hogy melyik Szíriában harcoló katonai erő küldte a drónt az izraeli légtérbe.

Legutóbb márciusban jelentette az izraeli légierő, hogy megsemmisített egy drónt, amely Szíriából repült át a zsidó állam légterébe a Jordán-völgye fölött. Korábban, mintegy másfél évvel ezelőtt egy orosz gyártmányú pilóta nélküli légi eszköz hatolt Szíria felől Galilea vidékénél Izraelbe, de azt nem sikerült lelőni, és visszatért Szíriába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!