Zsirinovszkij szerint félreértették a kivégzéssel való fenyegetőzését

Külföld, 2017.03.17

Vlagyimir Zsirinovszkij szerint félreértették a képviselőtársai, amikor szerdán agyonlövetéssel és akasztással fenyegetőzött az orosz parlament alsóházában, mert a kivégzést nem a kollégái, hanem a "maffiózók" számára helyezte kilátásba.

Az ellenzéki orosz Liberális Demokrata Párt elnöke ezt pénteken jelentette ki Moszkvában újságírók előtt a nagy port felvert parlamenti bejelentésével kapcsolatban.

"Jövőre beköltözöm a Kremlbe, és agyon fogom lövetni és felakasztatom magukat" - fogadkozott a botrányos kijelentéseiről ismert nacionalista politikus, mintegy borítékolva magának a győzelmet a jövő évi oroszországi elnökválasztáson.

Optimizmusát a közvélemény-kutatások nem támasztják alá.

Zsirinovszkij pénteken azt mondta a két nappal korábbi kirohanásáról, hogy azzal a maffiát, a bűnözést és a korrupciót ostorozta, nem pedig a képviselőtárasait, akik közül sokakat látásból sem ismer.

A szélsőséges kijelentéseiről ismert pártvezető valójában a kormányzó Egységes Oroszország pártnak a Moszkvai területen megválasztott politikusait nevezte korruptnak és maffiózónak, és követelte, hogy fosszák meg őket mandátumuktól. Kivégzéssel a képviselők tiltakozó bekiabálásai után kezdett el fenyegetőzni.

Zsirinovszkij korábban elutasította Vjacseszlav Vologyin házelnök felszólítását, hogy kérjen bocsánatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!