... Palya Bea új lemeze, a Hazatalálok

Kultúra, 2018.09.12

Élete nemrég lezárult korszakát, válását és újrakezdését dolgozta fel most megjelent új lemezén Palya Bea. A népszerű énekes Hazatalálok című anyagát decemberben mutatja be az A38 hajón.

"Női szemszögből váltak dalokká egy válás mozzanatai, közös munkában új zenekarommal. Ahogy a legtöbb ember, kezdetben én is kudarcként éltem meg a válásomat, ugyanakkor a lemez nem egy tudatos alkotói folyamat eredménye. Rájöttem arra, hogy ha van bátorságom elmesélni, ami történt, akkor a dolgok visszamosolyognak rám és a lemeznek lehet ilyen hatása" - mondta Palya Bea a CD-t bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Az előadó-dalszerző az elmúlt években készített albumain (A Nő - 2014; Tovább Nő - 2016; Nappali dalok - 2016) a mostanihoz hasonló megközelítésben és őszinteséggel énekelt olyan témákról, mint a nőiség, az anyaság, az emberi kapcsolatok és a családja élete. Mint kiemelte, a Hazatalálok a váláson túl elsősorban arról szól, milyen a benne élő belső gyerek, hogyan lehet szeretnünk önmagunkat.

Palya Bea újjáalakult zenekarának tagja Lisztes Jenő - cimbalom; Orbán György - bőgő; Gerzson János - arab lant, ney, derbuka, Czirják Tamás - dob. A Hazatalálok című lemez legtöbb dalában Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, kaval, szaxofon) is játszott, mellette ifj. Tóth István és Gryllus Samu volt a közreműködők között. Az albumot Palya Bea és zenekara december 14-én mutatja be az újbudai A38 hajón.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!