A Benczúr Házban lesz a Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenye

Kultúra, 2018.10.20

Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a Fővárosi Palotakoncertek elnevezésű sorozatot, a nyitóhangversenynek november 9-én a budapesti Benczúr Ház ad otthont.

A sorozatban az együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket, valamint megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A Stefánia, a Károlyi és a Festetics Palota után 2018-ban és 2019-ben újabb öt helyszínre kalauzolja el a zenekar az érdeklődőket.

A II. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyét a Benczúr Ház dísztermében rendezik, a koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz - közölte az együttes az MTI-vel.

A műsorban Liszt II. Magyar rapszódiája, Dvorak E-dúr szerenádja és Grieg Holberg-szvitje mellett Csajkovszkij Vonósszerenád, Bartók Román népi táncok, valamint Brahms II. és VI. magyar tánc című műve hangzik el.

A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. Együtteseivel bejárta a világot, mintegy ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!