A Facebookon ünneplik a 25. Múzeumok Majálisát

Kultúra, 2020.04.29

Májusban ugyan elmarad a jubileumi, 25. Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben, a szervező Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) azonban a Facebookon várja a rendezvényen korábban résztvevő intézmények és látogatók fotóit, emlékeit.

Május 15-16-án ünnepelné a Magyar Nemzeti Múzeum a 25. Múzeumok Majálisát. Az MNM és az egész múzeumi szféra nagy erőkkel készült erre a jeles alkalomra, hiszen ez az egyik legfontosabb közösségi esemény a magyarországi múzeumok életében - emlékeztet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Nemzeti Múzeum.

Mint azonban közölték: az idei, negyedszázados évfordulón a világjárvány következtében a múzeumok munkatársai sem egymással, sem a közönséggel nem tudnak személyesen találkozni; az elmúlt 25 év felejthetetlen pillanatait, a közös élményeket, emlékeket mégis mindenképpen szeretnék újra átélni.

A Múzeumok Majálisát minden évben sokan várják, mivel ekkor több száz múzeum sátraival és több ezer emberrel telik meg a Múzeumkert. Ilyenkor a hazai intézmények együtt mutatják meg a nagyközönségnek, milyen sokszínűek, hányféle tudományos kutatási területtel foglalkoznak, milyen gyűjteményekkel és kiállításokkal rendelkeznek - idézi fel a közlemény.

Az évforduló alkalmából az MNM létrehozta a 25 éves a Múzeumok Majálisa Facebook-csoportot: a csoportba elsősorban az ország múzeumait hívták meg, arra kérve őket, hogy osszák meg az elmúlt évek során készült fényképeiket, videóikat és a hozzájuk kapcsolódó emlékeiket.

Mindemellett várják a majálist szerető közönség képes emlékeit is, ezeket a Facebook-posztokat pedig a #muzeumokmajalisa hashtagen keresztül kapcsolják majd össze - áll a Nemzeti Múzeum közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!