A felnőtté válás és a gyerekvállalás nehézségeiről szól Orosz Dénes új vígjátéka

Kultúra, 2018.07.25

A felnőtté válás és a gyerekvállalás nehézségeiről szól Orosz Dénes Mimi munkacímen futó új vígjátéka, amelynek forgatása augusztus közepén fejeződik be.

A történet főszereplője Gergő, a filmkritikus, aki szívbeteg, haldokló anyja kedvéért megkéri az öthónapos terhes szomszédját, Sacit, hogy játssza el a kedvese szerepét. Amikor a főhős édesanyja az utolsó pillanatban új szívhez jut, Gergő és Saci színjátéka tovább húzódik. Gergőt Mészáros Béla (Aranyélet, Isteni műszak stb.) Sacit Tenki Réka (Testről és Lélekről, Budapest Noir stb.), míg a fiú anyját Básti Juli alakítja.

A Poligamy és a Coming out című közönségsikereket jegyző Orosz Dénes rendező-forgatókönyvíró a film forgatásán az MTI-nek elmondta: a történet személyes indíttatású, négy évig fejlesztette a forgatókönyvet, az utolsó két évben Várady Zsuzsival közösen írták.

A rendező kiemelte: generációja problémáját dolgozza fel a filmben, szerinte sokan negyvenévesen is gyereknek érzik magukat, erősen kötődnek szüleikhez. A film azt a kérdést is feszegeti, hogy mi mindent vagyunk képesek megtenni a szeretteink boldogságáért, de benne van az elköteleződéstől, boldogságtól, haláltól való szorongás is - tette hozzá.

Mint mondta, a forgatás alatt a színészeket hagyja a jelenetekben kiteljesedni. "Nagyon sokat inspirációt kapok tőlük, engedem, hogy a színészek nagyszerű megérzései vezessenek engem" - mondta, hozzátéve, hogy mindhárom főszereplőnek remek intuíciói vannak és kiváló humorérzékkel rendelkeznek.

Díszletet nem építettek, Budapesten mintegy negyven helyszínen zajlik a forgatás: sok más mellett a Pasaréten, a Budafoki templomban, Clark Hotel tetején, lakásokban, tereken és romkocsmákban.

"Szeretem az eredeti helyszíneket, az élő atmoszférát" - fejtette ki a rendező, hozzátéve: jelenleg Mimi munkacímmel dolgoznak, még nem találták meg a film végleges címét.

A rendező szerint a komoly témákról is érdemes és kell tudni humorosan beszélni, szándékai szerint ez a film a nagyközönségnek szóló vígjáték lesz.

Mészáros Bélát már a forgatókönyv írásakor kiválasztotta a rendező. A színész elmondta, hogy az általa megformált karakter jó kedélyű, jó humorú, önreflektív, de önértékelési zavarokkal küzd, és komoly átalakuláson megy keresztül a történet végére.

A színész a filmet többek között azoknak a harmincas éveikben járó férfiaknak ajánlja, akik az egójuk miatt nem képesek társas kapcsolatot létesíteni és a felelősségvállalással is hadilábon állnak.

Tenki Réka az általa megformált karakterről elmondta, hogy Saci terhesen próbál új életet kezdeni és a gyerekének megfelelő családi hátteret, biztonságot biztosítani. "Talán ez a biztos családi háttér és biztonság biztosítása a fontos kapcsolódási pontom vele - hangsúlyozta a színésznő.

Az alkotás a filmalap 349,85 millió forintos gyártási támogatásával, az A2O produkciójában készül, producerei Tőzsér Attila, Orosz Dénes és Ferenczy Gábor, az operatőr a Friss levegő, a Poligamy, a Pál Adrienn és a Coming out című filmeket is fényképező Fillenz Ádám.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!