A kisegítő zenésztársakat támogatja a MÁV Szimfonikus Zenekar

Kultúra, 2020.04.28

Koncertjeik kisegítőit, az állandó munkahellyel nem rendelkező zenésztársait támogatja a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Az együttes, ahogy a többi szimfonikus zenekar is, koncertjein állandó kisegítőkkel dolgozik. Szinte minden szólamnak van kisegítője, aki akkor megy, ha szükség van rá. Közülük többeknek nincs állandó munkahelye, így ezekben a hónapokban nincs bevételük. A MÁV Szimfonikusok nekik szeretnének anyagi segítséget nyújtani - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A munkavállalók járulékát érintő intézkedésnek köszönhetően MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány az ügy mellé állt és a kevesebb járulékbefizetéssel megspórolt összeget a nemzetközi kulturális életből vett minta alapján azoknak a kisegítőknek a támogatására fordítja, akikre évek óta számíthat a zenekar.

A zenekari tagok nettó átlagbére is növekedett valamelyest, ebből a plusz bevételből ajánlott fel a tagság nagy része azok számára, akik hivatalosan ugyan nem tagjai a zenekarnak, de évadonként legalább 35 alkalommal vesznek részt annak munkájában.

A zenekar vezetésének kezdeményezéséhez, a Besegítünk a kisegítőknek című programhoz a társulat több mint fele csatlakozott - olvasható az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!