A költészet napja - Verses fotók és videók készítésére buzdít Balatonszárszó

Kultúra, 2020.04.06

Versekről készült fotók és szavalatokat rögzítő videók költészet napi posztolására buzdít Facebook-oldalán a balatonszárszói József Attila Emlékház.

Az emlékház azután hirdette meg a helyi önkormányzattal, művelődési házzal és általános iskolával közösen a Posztolj verset az éterbe! elnevezésű akciót, hogy a koronavírus-járvány miatt törölni kellett a község keddre tervezett hagyományos költészet napi programját.

A felhívásukban arra kérik a versszerető közönséget, hogy április 11-én készítsenek fotót nyomtatott, kézzel írott, vagy monitoron látható versről vagy verseskötetről, tegyék ki az esemény oldalára, vagy a saját hírfolyamukra a #JA115# hashtag kíséretében. Ugyanígy lehetőség van kedvenc versek, idézetek előadására és közzétételére élő videók formájában.

A Szárszón tragikus körülmények között elhunyt József Attila, a magyar költészet egyik legnagyobb alakja 115 éve, 1905. április 11-én született Budapesten, a Ferencvárosban, a Gát utca 3. szám alatti házban. A költészet napját 1964 óta ünneplik a születésnapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!