A kulturális örökség napjai - A Magyar Táncművészeti Egyetem is megnyitja kapuit

Kultúra, 2018.09.07

A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) idén első alkalommal csatlakozik az örökségnapi rendezvénysorozathoz, ebből az alkalomból vezetett sétákon vehetnek részt az érdeklődők Budapesten, a Columbus utcai központi campusban szeptember 15-én - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Bolvári-Takács Gábor, az egyetem rektora hozzátette: az előzetes regisztrációhoz kötött program keretében az oktatásba is betekintést engednek a látogatóknak az intézményben, ahol szombatonként is tanítás folyik. Ismertetése szerint 600 diák tanul a felsőoktatási intézményben, a balettművész-képzésben 10 éves kortól, a néptánc és a moderntánc művészképzésében 14 éves kortól vesznek részt diákok. A hallgatókat a magyar táncszakma legkiválóbb képviselői oktatják.

A rektor felidézte, hogy az Állami Balett Intézetet 1950-ben hívta életre a kulturális kormányzat. Eleinte csak balettművészek képzésével foglalkoztak az iskolában, a hetvenes évektől indult el a néptáncképzés, majd később a táncpedagógusok képzése is. Manapság jelentős a moderntánc oktatása, amely 2006-tól önálló művészképzési szakirányként van jelen az egyetemen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!