A Kulturális Örökség Napjai programsorozatban tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Kultúra, 2020.09.19

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Idén a séták mellett a családok számára is programmal készült a NÖRI, délután kincskereső játékra hívták a legkisebbeket - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, évek óta egésznapos tematikus sétákon lehet felfedezni a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhelyet a Kulturális Örökség Napjain. A NÖRI szervezésében megtartott programon idén nyolc különböző tematikájú sétán ismerhették meg az érdeklődők a művészparcellát, a mauzóleumokat, illetve bepillanthattak Magyarország egyik legnagyobb temetőjében nyugvó zenészek, zeneszerzők, szobrászok és építészek sorsába.

A gyermekeknek szervezett kincskereső játék során a legkisebbek bebarangolhatták a titkos történetekkel és felfedezésre váró szobrokkal teli Fiumei úti sírkertet. A program során a résztvevők egymásba kapcsolódó rejtvények és feladványok megfejtésével juthattak el a kincses ládához. A feladvány megfejtését feladatlap, kincses térkép, információs kártyák és puzzle is segítette.

"A Nemzeti Örökség Intézetének kezdettől célja, hogy a Fiumei úti sírkertet a legfiatalabbak is felfedezzék. Irodalmunk és történelmünk megismerését érdemes már gyermekkorban elkezdeni, és erre kiválóan alkalmasak a NÖRI programjai. Felnőtteknek szóló sétáink egyre népszerűbbek, és abban bízunk, hogy a gyermekeknek szervezett programjaink hasonlóan sok érdeklődőt vonzanak" - hangsúlyozta a program kapcsán Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója.

A Nemzeti Örökség Intézetének sétái egész évben ingyenesen érhetők el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!