A legkisebb tervezők is bemutatkozhatnak hétvégén a Derby Fesztiválon

Kultúra, 2018.06.27

A legkisebb divattervezők is bemutatkozhatnak a hétvégi Derby Fesztiválon a Kincsem Parkban, a Paletta Csodaház programján - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Mint elhangzott, a pénteken kezdődő Derby Fesztiválon a szentendrei Paletta Csodaház táborának lakói nemcsak megtervezhetik, de a kifutón fel is vonultathatják saját ruhakreációjukat, az alkotásban pedig egy textiltervező is segít a gyerekeknek.

Bujdosó Orsolya, a Paletta Csodaház alapítója a műsorban elmondta: a táborban hétéves kortól fogadják a gyerekeket. Bagdi Kata textiltervező iparművész, a Paletta Csodaház művészeti vezetője hozzátette: a gyerekek a tervezéstől kezdve a kivitelezésen, szabáson, varráson keresztül ismerik meg az alkotási folyamatot, megszületnek a kollekciók, végül pedig egy zenés bemutatóval zárul a tábor programja. Mint mondta, a ruhák mellett ezúttal kalapokat is terveznek. Kiemelte, hogy alkalmi viseletekről van szó, az alkotást játéknak kell felfogni. Mint fogalmazott, a kompozíciók létrehozásánál a leleményesség a lényeg, emellett az újrahasznosítás fontosságáról is beszélt.

Bujdosó Orsolya hozzátette: a gyerekektől azt várják, hogy bátran és kreatívan alkossanak. Elmondta: a táborozók vasárnap mutatkozhatnak be a Kincsem Parkban az általuk tervezett ruhákkal és a hozzájuk illő kalapokkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!