A magyar kultúra napja - Kiállítások, előadások Miskolcon

Kultúra, 2020.01.18

Kiállítás, előadás, kötetbemutató beszélgetés, irodalmi műsor és mesés társasjáték színesíti a magyar kultúra napját Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban január 22-én.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár arról tájékoztatta az MTI-t, hogy programsorozattal ünneplik a jeles napot.

Kölcsey Ferenc életét képes és verses összeállítással elevenítik fel január 20-án a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban.

A miskolci központi könyvtárban január 22-én Kováts Judit trilógiáról, a Megtagadva, az Elszakítva és a Hazátlanok című kötetekről beszélgetve idézik fel a huszadik század legnagyobb történelmi traumáit. A történész, levéltáros szerző beszélgetőpartnere Bodnár Tamás főlevéltáros, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár igazgatóhelyettese lesz.

A verskedvelők Bari Gábor költő által szerkesztett irodalmi műsoron vehetnek részt január 23-án a miskolci Petőfi Sándor Könyvtárban, míg a legkisebb látogatók Illés Adrienn Pézsmapimpő és a varázslatok című mesés társasjátékába csöppenhetnek be január 24-én a könyvtár mesebirodalomában.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnuszt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!