A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben

Kultúra, 2020.01.17

Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. A négy napon át tartó rendezvénysorozathoz a város több intézménye csatlakozott.

Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a rendezvény összeállításakor a legkisebbekre is gondoltak és az idősebb korosztály is talál kedvére való programot a kínálatban.

A Kabóca Bábszínházban a Vitéz László című bábelőadást nézhetik meg a gyermekek hétfőn délelőtt, a programra a családok kedvezményesen válthatnak jegyet. Répásy Zsolt 21. századi pásztoréletet megörökítő fotóiból nyílik tárlat kedden a Laczkó Dezső Múzeumban, Madarak, rézkarcok és tollrajzok címmel tekinthető meg Jáger István grafikusművész kiállítása az Agóra Veszprém Kulturális Központban, este pedig a FareMido operatársulat koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A Hangvilla rendezvényközpont nagytermében a Fölszállott a páva című tehetségkutató verseny gálaműsorát nézheti meg a közönség.

Balatonfüreden ünnepi gálaesetet rendeznek az Anna Grand Hotel dísztermében, ahol Veszprém és Balatonfüred városa kulturális együttműködésről ír alá megállapodást. Az esten az Orlandó énekegyüttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.

Másnap az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyűjteményének különleges darabjaiból rendeznek kiállítást, a Veszprém Megyei Levéltárban A Nemzeti Kulturális Alap 25 éve című vándorkiállítást nyitják meg, a sétálóutcán pedig színházi dalok, versek, prózák hallhatók kora délután. Kincsek utak mentén címmel Pátkai Ádám Sándor és Győrffy-Villám Zsombor régészeti előadását lehet meghallgatni a Laczkó Dezső Múzeumban, és a Veszprémi Művész Céh alkotói beszélnek munkáikról, terveikről a Csikász Galériában. A Hangvilla nagytermében a Frenák Pál Társulat lép közönség elé.

Csütörtökön N. László Gizella festményeiből nyílik kiállítás és Battyányi-Nagy Annamária verses énekes előadása hallható a gyulafirátóti művelődési házban - fűzte hozzá a programszervező.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!