A Savaria Szimfonikus Zenekar ad koncertet a Müpában

Kultúra, 2018.09.27

Mozart, Ibert és Dvorák művei szólalnak meg a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában Madaras Gergely vezényletével vasárnap a Müpa 2018/2019-es Felfedezések sorozatát indító koncertjén.

A négyrészes széria koncepciója szerint a hazai szimfonikus zenekarok fiatal, tehetséges karmesterekkel, valamint ifjú magyar és nemzetközi szólistákkal közösen lépnek színpadra - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az esten Mozart C-dúr zongoraversenye, Jacques Ibert Fuvolaverseny és Dvorák VIII. (G-dúr) szimfóniája hangzik el Balog Alexandra zongoraművész és Győri Noémi fuvolaművész közreműködésével.

Mozart egyik legnépszerűbb bécsi zongoraversenyét Balog Alexandra adja elő, aki a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke, felsőfokon a londoni Royal Academy of Music hallgatója volt, 2017 novemberében pedig megnyerte a grazi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt.

A műsor talán legizgalmasabb darabja a francia Jacques Ibert (1890-1962) Fuvolaversenye. Az 1934-ben született virtuóz mű a hangszer egyik legjelentősebb 20. századi repertoárdarabja. Megszólaltatója Győri Noémi, aki sok éve koncertezik Európa- és Amerika-szerte, kiváló lemezeket készített, de Magyarországon kevesebbet hallani róla.

Madaras Gergely 2013 óta a francia Orchestre Dijon Bourgogne zeneigazgatója, 2014 óta a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, 2018 februárjában pedig meghívást kapott Belgium legnagyobb szimfonikus zenekara, a Liege-i Királyi Filharmonikusok zeneigazgatói posztjára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!