A szeptemberi Velencei Filmfesztivál biztos nem vált online kiadásra

Kultúra, 2020.04.06

A Velencei Filmfesztivál szóvivője hétfőn közölte, hogy tovább szervezik a szeptember 2-án kezdődő hagyományos filmmustrát, és kizárta, hogy a koronavírus-járvány miatt a filmes seregszemlét az online térbe terelnék át.

"A Velencei Filmfesztivált nem helyettesítheti egy online esemény" - szögezte le a Variety.com újságírójának nyilatkozó szóvivő. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy "a technológia adta lehetőségeket néhány kezdeményezésben felhasználják", de hozzátette, hogy jelenleg még túl korai volna bármilyen ezzel kapcsolatos döntést meghozni.

A hollywoodi szaklap azt követően kereste meg a fesztivál illetékeseit, hogy Alberto Barbera, a filmmustra művészeti igazgatója a hétvégén kijelentette, jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket.

Barbera a szeptember 10-én kezdődő Torontói Filmfesztivált vezető Joana Vicente és Cameron Bailey bejelentése nyomán szólalt meg. A kanadai fesztiválszervezők ugyanis közölték, hogy az esemény helyszíni és digitális megrendezésének lehetőségét is vizsgálják, mivel teljesen bizonytalannak látszik, hogy szeptemberben meg lehet-e tartani egy ilyen sok embert megmozgató összejövetelt.

Barbera szerint ezt a torontóiak megtehetik, mert az egy teljesen más jellegű fesztivál, mint a cannes-i vagy a velencei. Mint mondta, csapatával együtt a szokásos módon dolgozik a fesztivál előkészítésén, és még lehetőségként sem merült fel, hogy elvessék a hagyományos megvalósítást.

Márciusban a Velencei Biennálé, a filmfesztivál anyaszervezete az építészeti biennálé megnyitóját május 23-ról augusztus 29-re halasztotta a koronavírus-járvány miatt, amelynek Olaszországban már több mint 15 ezer halálos áldozata van.

Az idén 77. évébe lépő Velencei Filmfesztivál januárban jelentette be, hogy Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz a zsűri elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!