A történelemérettségi megoldásait is közli az M5 szerdai oktatási sávja

Kultúra, 2020.05.05

A történelemérettségi megoldásait is megtudhatják, és a világtengerek kialakulásáról is hallhatnak a diákok az M5 szerdai oktatási sávjában - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A harmadikosok erkölcstanórán vehetnek részt a szerdán 8-kor kezdődő Alsós - Sulikalandok című műsor segítségével, a negyedikesek pedig művészetből a sötét és világos kontrasztjával ismerkedhetnek meg.

A Felsős című műsort a 7-8. évfolyamon tanulóknak ajánlják: a 8.30-kor kezdődő hetedikes földrajz a világtengerek kialakulásával, főbb jellemzőivel és élővilágával foglalkozik. Irodalomból az alkalmi beszéd megírását gyakorolhatják a nyolcadikosok, majd történelemből az ellenforradalom hatalomra jutásáról tanulhatnak a 7. osztályos diákok.

Fizikaórán az egyszerű gépekről tudhatnak meg többet a hetedikesek, majd erkölcstanból a virtuális és való világban tapasztalható visszaélésekről beszélgetnek. A 8. osztályos tanulók megismerkedhetnek a csokoládékészítő szakmával, állampolgári ismeretekből pedig a parlamentáris demokrácia lesz a téma. Ezt követően a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg olaszul című műsor következik. Az Alsós - Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismétlik.

A Mindenki Akadémiájában 12.30-tól Kiss László tart előadást Földön túli földek - Exobolygók és az élet lehetőségei az univerzumban címmel. A műsort este 20 órától ismétlik.

A 14.45-kor kezdődő, Mozogj otthon! című műsorban hivatásos gyógytornászok mozgatják meg a nézőközönséget. A történelemérettségi feladatok megoldásait 18 órától ismertetik.

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak az Alsós - Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsor szól. Az egyetemistáknak a Mindenki Akadémiáját ajánlják, a Mozogj otthon! című adás pedig minden korosztályt tornázásra buzdít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!