A velencei kalmár bemutatójára készül a kolozsvári magyar színház

Kultúra, 2018.09.26

Shakespeare A velencei kalmár című művének bemutatójára készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház - hangzott el az M5 kulturális csatorna szerdai híradójában.

A mű színpadra állításakor a legnehezebb dramaturgiai kérdést a mese kezelése jelenti. A mese ugyanis elveszi a súlyát annak a borzalomnak, hogy egy elképesztően fejlett jóléti államban egy sokadrendű állampolgár mégis a gettóban él, de nagy szükség van rá, hogy a jólét financiális stabilitását biztosítsa - mondta el a műsorban Visky András dramaturg, a teátrum művészeti igazgatója.

Tompa Gábor rendező, a színház igazgatója szerint senki sem választja azt, hogy lemond a pénzvilágról, a gazdagságról, és inkább máshol keresi a boldogságot, ezért tűnik úgy, hogy ebben a világban nagyon nehéz boldogságra találni.

Az előadásban a kolozsvári színház társulatának szinte valamennyi férfi színésze fellép. Antonio szerepét Viola Gábor, Shylockét Bogdán Zsolt játssza. Januártól színpadra kerül az előadásnak egy olyan változata is, amelyben a két színész szerepet cserél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!