A brit Rebecca Ferguson és az Akhtamar String Quartet is fellép a Művészetek Völgyében

Kultúra, 2018.03.07

Rebecca Ferguson brit díva, a Triggerfinger elnevezésű belga rocktrió, a Asian Dub Foundation, a DePhazz és az Akhtamar String Quartet nevű örmény vonósnégyes is fellép az idei Művészetek Völgye fesztiválon - tájékoztatta  szerdán az MTI-t a fesztivál programigazgatója.

Oszkó-Jakab Natália elmondta, hogy július 20. és 28. között 28. alkalommal rendezik Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden a fesztivált.

Közölte: a Panivalkova nevű poptrió Ukrajnából látogat el Magyarországra. A Harcsa Veronika Udvarban workshopot tart majd a francia Guillaume Orti szaxofonos és Christine Bertocchi énekes-előadóművész, játszik a mauritiusi jazz-zongorista, Jerry Léonide, a prágai székhelyű soulkvartett, a The High Corporation és az instrumentális techno osztrák képviselője, az ElektroGuzzi. Hozzátette: a fesztiválra látogató Asian Dub Foundation nevű brit együttes zenéjében a hiphop, a dancehall, a punk és a reggae elegyedik. A zenekar 1993-ban alakult, lelkes aktivisták, a zene erejével küzdenek a társadalmi egyenlőségért. A fesztivál üde színfoltjának ígérkező, 1997-ben alakult DePhazz együttes hangzásvilága soulelemeket ötvöz latin zenével és triphoppal - mondta Oszkó-Jakab Natália. A hazai zenészek közül a Margaret Island, a Csík zenekar és Szabó Balázs bandája lép majd színpadra - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!