A Duna Palotában várják ezentúl a közönséget a Magyarság Háza programjai

Kultúra, 2017.10.06

Havonta több mint tíz saját rendezvénnyel, filmklubbal, gyerekprogramokkal, kiállításokkal és színházi darabokkal várja a látogatókat a Magyarság Háza új helyszínen, a Duna Palotában.

"Saját rendezvényeink száma megduplázódott, havonta több mint tíz saját rendezvényünk van, ezért sorozatokat indítottunk, hogy jobban kiismerje magát a közönség a külhoni magyar kultúra különböző műfajai között" - mondta el Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A filmklubtól kezdve a gyerekszínházakon és a külhoni magyar színházak bemutatkozásán át könyvbemutatók és filmvetítések is szerepelnek az intézmény palettáján. "Azt gondolom, hogy ha valaki ellátogat a Magyarság Házába, akkor teljes körutazást tehet a Kárpát-medencében" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy október 14-én például Tamási Áron születésének 120. évfordulójára emlékeznek a Farkaslaki gyermekszínjátszók Szegény ördög című mesejátékával, valamint egy kiállítás is nyílik, amely az író szülőhelyét mutatja be.

Az igazgató kiemelte, hogy igyekeznek nemcsak a népszerű külhoni magyar fellépőket bemutatni a helyszínen, hanem több réteg felé is nyitni. Ennek jegyében mutatták be a napokban Kristóf György Out című filmjét, és nyitották meg a Magyar mindennapok Kárpátalján című fotókiállítást, amelyen Mohai Balázs fotóriporter képei láthatók a Duna Palota aulájában. Az MTI/MTVA fotósának felvételei Beregszászban és környékén készültek az elmúlt hónapokban, és a létminimum alatt élő gyerekek életébe engednek betekintést.

A Magyarság Háza közel hat év után költözik át a Szentháromság térről a belvárosi rendezvényközpontba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!