A Gryllus testvérek és az 1-ső Pesti Rackák lemezbemutató koncertje a Müpában

Kultúra, 2017.11.14

A Nashville-ben rögzített ikeralbum dalaiból ad koncertet a Müpában november 24-én Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, valamint az 1-ső Pesti Rackák - Ferenczi György és a Rackajam  - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Gryllus Dániel elmondta, hogy idén tavasszal megjelent albumaikat tavaly vették fel Nashville-ben, és november 24-én lesz az első alkalom a Müpában, hogy a teljes hanganyagot élőben hallhatja a közönség.

Az album keletkezéséről megjegyezte, hogy nagyon jó technikai feltételek mellett vették fel a számokat, már elsőre sikeresen, "a pillanatot jól megragadva". A stúdióban elsőként a Rackák számait játszották fel, aztán a zeneker kíséretében a Gryllus testvérek szerzeményeit Kiss Anna, Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Szepesi Attila verseivel.

Ferenczi György az élőzene fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, a felvett dalok minden előadásban újraszületnek. "Minden este azt kísérjük, amit aznap este mond a vers" - fogalmazott.

Ferenczi szerint a két lemezen "megszületett a rock and roll". Az albumon Gryllus Vilmos elektromos gitáron, egy Fender Telecasteren és egy Gibson-gitáron játszik, amit még soha sem csinált: ez volt "az a pont", amikor 1969-es hangulat kerekedett, innen kapta az album a címét is.

Ekkor alakult a Kaláka együttes és abban az évben volt a woodstocki fesztivál is. "Ennél jobban nem is kell magyarázni ezt a lemezt, mert ez erről szól" - mondta Ferenczi György.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!