A hétvégén kezdődik a Pastorale hangversenysorozat a Pesti Vigadóban

Kultúra, 2017.02.16

Georg Phillip Telemann műveivel kezdődik a hétvégén az idén 20 éves Pastorale összművészeti hangversenysorozat a Pesti Vigadóban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Záborszky Kálmán karmester, gordonkaművész, az MMA rendes tagja, a Zuglói Filharmónia művészeti vezetője a műsorban elmondta: a szombati és vasárnapi programban Telemann (1681-1767) Pimpinone című intermezzója és Az iskolamester című komikus kantáta is elhangzik.

A márciusi előadáson a Magyar Táncművészeti Egyetemmel együttműködésben különféle táncokat mutatnak be a menüettől a polkán át a marosszéki táncokig. A harmadik, áprilisi műsor főszereplője Devich Gergely csellóművész lesz, aki szólóban, zongorás trióban és vonósnégyesben is színpadra lép. A program Dvorak h-moll csellóversenyével zárul.

Májusban a délszláv népzenét és néptáncot mutatja be a Vujicsics Együttes, a Söndörgő Együttes, a ViGaD Trió és a Taban Táncegyüttes - ismertette a részleteket Záborszky Kálmán, kiemelve: a sorozat egyik célja a fiatalok zenei nevelése.

Az előadásokat táncok, a művészekkel folytatott beszélgetések és vetített képek is gazdagítják, egyik főszereplő a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar, amelyet Záborszky Kálmán, Ménesi Gergely és Horváth Gábor vezényel. A sorozat szerkesztője Solymosi Tari Emőke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!