A Holle anyó című mesét mutatja be a Budapest Bábszínház

Kultúra, 2017.04.21

A Grimm testvérek Holle anyó című meséjének nagyszínpadi adaptációját mutatja be a Budapest Bábszínház pénteken a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szóló új előadást Kuthy Ágnes rendezi, látványtervezője Hoffer Károly.

A mese bábszínpadi adaptációját Gimesi Dóra, Kuthy Ágnes és Szabó T. Anna készítették. A "békebeli", finomságot és meseszerűséget előtérben tartó látványt Hoffer Károly tervezte - olvasható a színház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Budapest Bábszínház előadása "tiszta bábszínház", azaz a választott technikák miatt a mozgatók nem láthatók: a földi világ marionett-, az égi világ vajangbábokkal jelenik meg. Nem csupán a Budapest Bábszínházban, de a hazai bábszínházakban is rég készült marionett-produkció, ezzel az intézmény folytatja a hagyomány megújítására tett kísérletét.

Az előadás zeneszerzője a színházban először dolgozó Bella Máté. A Holle anyó rendezőjének, Kuthy Ágnesnek jelenleg két további rendezése, az óvodásoknak szóló Hoppá-hoppá!, valamint a kisiskolásoknak készült A Hétfejű Tündér szerepel a színház repertoárján. Mindkét produkció sikereket ért el határokon inneni és túli fesztiválokon is. Továbbá ő újította fel a rendező, Lengyel Pál szellemiségének megfelelően A legkisebb boszorkány című előadást.

A Holle anyó címszerepét Kovács Marianna, a lusta lányt Spiegl Anna, a szorgalmas lányt Pájer Alma Virág alakítja, a többi karaktert Bánky Eszter, Beratin Gábor, Kemény István, Kovács Judit, Radics Rita keltik életre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!