A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morriconét

Kultúra, 2017.10.18

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőt, aki az állami elismerést budapesti koncertje előtt vehette át szerdán.

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morriconét A világhírű művész azért kapta a kitüntetést, mert kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért - mondta Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a díj átadásakor.

Kiemelte: Ennio Morricone világkörüli turnéin számos alkalommal dolgozott együtt magyar zenekarokkal és kórusokkal, ahogy szerda este is a Kodály Kórussal lép fel.

A Sorstalanság című magyar film zenéjét is jegyző mester nagy megtiszteltetésnek nevezte és megköszönte a rangos kitüntetést, amelyet Magyarország miniszterelnöke és köztársasági elnöke nevében adott át Nyitrai Zsolt.

Az eseményen jelen volt és gratulált a zeneszerzőnek Koltai Lajos filmrendező is, aki a Sorstalanság mellett a Malena című filmben dolgozott együtt Ennio Morriconéval.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morriconét A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morriconét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!