A magyar széppróza napja - Író-olvasó találkozók lesznek Szolnokon

Kultúra, 2018.02.13

Író-olvasó találkozókra várják az érdeklődőket a magyar széppróza napja alkalmából szerdától péntekig a szolnoki könyvtárakban - közölte a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Czakóné Gacov Katalin elmondta: Tóth Krisztina Márai Sándor-díjas író lesz a vendég szerda délután a Hild Viktor Könyvtárban. Csütörtök délután a Verseghy Ferenc könyvtárban Darvasi László irodalmi estjén az íróval Jenei Gyula beszélget majd. Az est szervezője az Eső című irodalmi lap. Pénteken kora délután, szintén a Verseghy könyvtárban, Karafiáth Orsolya író tart felolvasást és beszélget a jelenlevőkkel - tájékoztatott.

Czakóné Gacov Katalin elmondta:a szerdai és pénteki rendezvény támogatója a Magyar Írószövetség, a csütörtöki találkozóé az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Hozzátette: országosan az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) koordinálja a könyvtárak programjait.

A Magyar Írószövetség novemberi választmányi ülésén hozott döntésével kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!