A Szent Efrém Férfikar Dés Lászlóval ad koncertet

Kultúra, 2018.03.16

A Szent Efrém Férfikar Dés Lászlóval ad koncertet április 14-én az ortodox húsvét alkalmából a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban Budapesten.

Az Orientale Lumen 2018 sorozat második koncertjén Dés László szaxofon-improvizációi reflektálnak a férfikar által előadott ősi és kortárs dallamokra, amelyeket a nagyböjti és a húsvéti időszak keleti és nyugati egyházzenéjéből válogattak - közölte a kórus az MTI-vel.

A koncerten grúz, görög, szír-maronita és arámi énekek, Leszja Dicsko hegyi beszéd szövegére komponált műve és Alberto Schiavo olasz Szent Kereszt himnusza is elhangzik. Dukay Barnabás három női szólóhangra komponált húsvéti tematikájú művét pedig ez alkalommal hallhatja először a közönség.

A Szent Efrém Férfikart 2002-ben alapította Bubnó Tamás. A kórus missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, fő céljuk a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése mellett az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatása és a magyar férfikari hagyomány ápolása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!