A szórakoztatóipar 50 nemzetközi női tekintélye között szerepel Havas Ágnes a Variety listáján

Kultúra, 2018.03.08

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója is szerepel - a közép-európai térségből egyedül - azon az 50-es listán, amelyet a tekintélyes hollywoodi magazin, a Variety a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségeiből állított össze első alkalommal, a nemzetközi nőnapra időzítve.

Az International Women's Impact Report című összeállítás az Észak-Amerikán kívüli térségek, Ázsia, Afrika, Európa és Dél-Amerika tekintélyes szórakoztatóipari szereplőit sorolja fel, köztük színésznőket, vezetőket, producereket és aktivistákat. "Ők mutatják az utat egy olyan korban, amikor a szórakoztatóipar egyre globálisabbá válik, és a nők jogai reflektorfénybe kerültek. Ezek a nők céljaikat és reményeiket vállalataik jövőjébe és általában az ágazat jövőjébe vetették" - fogalmazott a Variety riportja.

A lap összeállítása Havas Ágnes irodájának egy feliratát idézi: "mindig emlékezz rá: a túl nagy ego megöli a tehetségedet". Mint írják, a mottó jó tükrözi a 38 éves tapasztalattal bíró Havas Ágnes hozzáállását.

A Variety emlékeztet arra, hogy hét éve hozták létre a Magyar Nemzeti Filmalapot, amelynek támogatásával olyan sikeres magyar filmek készültek, mint a nagy kasszasikerrel játszott Kincsem, az Oscar-díjas Saul fia, valamint az Oscar-jelölt Testről és lélekről.

A lap jellemzése szerint Havas Ágnes bízik munkatársaiban, és nyitott az új ötletek iránt. "Nem csak egy megoldás létezik egy problémára. Ehelyett sok alternatív megoldást javasolok és a kollégáim eldöntik, hogy melyik úton haladjanak" - idézi a vezérigazgatót a Variety.

A listán olyan sztárok tűnnek fel, mint Salma Hayek, Helen Mirren, Nicole Kidman, Judi Dench vagy Gal Gadot, a Wonder Woman főszereplője, J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője, Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producere, Jane Campion ausztrál filmrendező, Oscar-díjas forgatókönyvíró, a Mexikóban született, Kenyában nevelkedett és tanulmányait Amerikában végző Lupita Nyong'o Oscar-díjas színésznő, Agnes Varda francia filmrendező és a brit énekes, dalszerző Adele.

A közép-európai térségből Havas Ágnes az egyetlen a Variety listáján.

Havas Ágnes tavaly legbefolyásosabb magyar nőket felvonultató magyar Forbes-listán is első lett a kultúra területén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!