Advent - Jótékonysági- és gyermekkoncerteket is ad a Pannon Filharmonikusok együttese Pécsen

Kultúra, 2017.11.23

Gyermek-, jótékonysági és karácsonyi hangversenyek is szerepelnek a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) adventi műsorprogramjában - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az együttes, amely január 2-án tartja újévi koncertjét a pécsi Kodály Központban.

A közlemény szerint a Mikulás és karácsony ünnepe kerül a középpontba december 5-én a Kodály Központban a tipegőknek, december 9-én pedig Jézus Szíve (Pius) Templomban az óvodás korosztály számára.

Ugyancsak december 5-én este tartják a Pécsi Jótékony Nőegylet karitatív célú, Nekem nincs ebédem elnevezésű jótékonyági hangversenyét a koncertközpontban - tették hozzá.

Az egyesület - mint felidézték - 20 évre dolgozik azért, hogy olyan gyerekek jussanak ingyenes iskolai étkeztetéshez, akik az állami szociális hálóból kimaradtak, de élethelyzetük okán támogatásra szorulnak.

A koncertet Johann Strauss népszerű műve, A denevér nyitánya, majd a darab keresztmetszete lesz hallható, végül Kodály Zoltán Háry János című alkotásának szvitváltozatát adja elő a zenekar Oberfrank Péter karmester irányításával.

A pécsi székesegyház ad otthont a PFZ Nékünk gyermek született című karácsonyi ünnepi hangversenyének december 20-án, ahol az alkalomhoz illő, elsősorban barokk művekkel, neves szólistákkal és a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórussal együtt várják a zenészek a közönséget.

A közlemény szerint Pécs egyik "legexkluzívabb társadalmi eseményét", az együttes újévi díszhangversenyét január 2-án tartják a Kodály Központban. Az est szólistái Kálnay Zsófia és László Boldizsár operaénekesek lesznek. A "felhőtlen hangulatról" PFZ vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik. A koncertlátogatók a szünetben egy pohár pezsgővel koccintva ünnepelhetik a 2018-as évet.

A PFZ kitért arra is, hogy a február 3-án, az Amerikai anzix elnevezésű koncerten a jövőre éppen száz éve született Leonard Bernstein örökzöld műveiből válogat a zenekar.

Január 11-i koncertjük fő attrakciója pedig Vajda Gergely Drums, drums, drums című műve lesz, amelyet Magyarországon első alkalommal a Kodály Központ közönsége hallgathat majd meg - ismertették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!