Ajándékkészítő foglalkozások és tárlatvezetések a Kiscelli Múzeumban

Kultúra, 2017.12.06

Pop-up kiállítás és tárlatvezetés, lámpakészítő workshop, világítós bábszínház és zseblámpás kriptatúra is szerepel a Kiscelli Múzeum vasárnapi, az adventi időszakhoz is kapcsolódó programjai között.

A Fashion revolution - Csodák a gardróbból című pop-up kiállítással indul délelőtt a vasárnapi program, amelyen Horn Enikő divattervező családjának emlékei a 20. század divatváltozásait mutatják be a szecessziótól a forrónadrágig. Az Enihorn néven alkotó divattervező által a Kiscelli Múzeumnak adományozott kollekció a Make Something Week keretében egy pop-up kiállításon példát mutat a ruha-újrahasznosítás igényes lehetőségeire is - olvasható a kiállítótér MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tárlatvezetéshez kapcsolódva Szatmári Judit Anna, a múzeum textilgyűjteményének vezetője Horn Enikő tervezővel és a Fashion Revolution képviselőjével, Szentesi Rékával is beszélget, délután pedig Divat a művészetben címmel divattörténeti tárlatvezetés lesz a Kiscelli Múzeum állandó gyűjteményében.

A délutáni programok lámpatervező foglalkozással folytatódnak a LÁMPA! Egy design ikon a kortárs művészet fényben című kiállításhoz kapcsolódva, de lehetőség lesz karácsonyi ajándékdobozok készítésére is.

Müchen-Párizs-Budapest címmel tárlatvezetésre is várják az érdeklődőket a Fővárosi Képtár állandó gyűjteményében, majd zseblámpás kriptatúrát és épületsétát tartanak, a napot pedig a Ledpuppets Fény-báb-színházi produkciója zárja a múzeum templomterében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!