Alkotókat díjaz a festészet napja alkalmából a MANK

Kultúra, 2017.10.09

Díjat adományoz a Festészet Napja alkalmából a Miniképek - Képpárok című tárlaton kiállító művészek közül a két legjobb alkotónak a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK). A művészek egyenként százezer forintot vehetnek majd át.

A Magyar Festészet Napja Alapítvány évről évre megrendezi a kiállítást, ez azonban az első alkalom, hogy két helyszínen, a Vigadó Galériában és a Vízivárosi Galériában is várják az érdeklődőket - olvasható a MANK hétfői közleményében.

A Vízivárosi Galériában kedden nyíló kiállításon Matiszlovics Tibor, a MANK szolgáltatási igazgatója, október 20-án pedig a Vigadó Galériában Hóvári János főigazgató adja át a díjakat.

A Miniképek - Képpárok című kiállítás az idei festészetnapi programsorozat egyik kiemelt eseménye, a tárlaton ugyanis párba rendezett, ugyanolyan méretű képek lesznek láthatók.

Mint írják, a festészet napját azzal a céllal hirdették meg, hogy legyen évente legalább egy nap, amelynek középpontjába a kortárs magyar festészet kerül. Az évek alatt fokozatosan növekvő rendezvénysorozatnak mindig fontos elemét képezte a Miniképek kiállítás, amelyre évente mintegy száz festő kap meghívást. Az alkotóknak eddig egy 20-szor 20 centiméteres vászonképet kellett készíteniük, idén azonban a szervezők két munkát kértek a művészektől, ezért is kapta a idei bemutató a Képpárok címet.

A kiállító festők kora nem, de a magas művészi minőség mindig kritérium volt. A tárlat az egységes méretek ellenére igen változatos, a formai, szemléletbeli és technikai sokféleség különleges eseménnyé teszi a seregszemlét, amelynek indulása óta Zöld Anikó festőművész a kurátora - idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Feledy Balázs művészeti írót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!