Anne Teresa De Keersmaeker legendás koreográfiájának átdolgozott változata érkezik a Trafóba

Kultúra, 2018.05.17

Az európai kortárs táncművészet meghatározó alakjaként ünnepelt Anne Teresa De Keersmaeker és Salva Sanchis koreográfus közös munkája, az A Love Supreme című előadás új, átdolgozott változatát nézhetik meg az érdeklődők május 24-én, 25-én és 26-án a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A darab eredeti, 2005-ös verziójában a két alkotó vállalta a kihívást, hogy összekapcsolja a kompozíciót és az improvizációt, hagyva, hogy a kettő összeolvadjon a színpadon és mindezt John Coltrane 1965-ös A Love Supreme című albumával fűszerezte - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott programismertetőjében.

Az új, átdolgozott produkcióban az alkotók a világhírű Rosas társulat négy energikus férfitáncosára szabták át a koreográfiát.

A belga Keersmaeker társulata nem ismeretlen Budapesten: először 1992-ben a Petőfi Csarnokban mutatták be a Rosas Danst Rosas-t, és ugyanekkor az Erkel Színházban az Achterlandót. A társulat később három előadásával is színpadra lépett a Trafóban.

Keersmaeker 2015-ben elnyerte tánc kategóriában a Velencei Biennálé életműdíját, az Arany Oroszlánt.

Az A Love Supreme a Trafó utolsó nagy külföldi produkciója ebben az évadban. A május 24-i előadás után a közönség személyesen is találkozhat és beszélgethet Salva Sanchis társkoreográfussal, aki másnap workshopot is tart az érdeklődőknek. Ugyancsak május 25-én Fuchs Lívia tánctörténész tart bevezető előadást a Trafó Kávézóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!