Áprilisban mutatják be a Brazilok című filmet

Kultúra, 2017.02.21

Április 6-án mutatják be a magyar mozik a Brazilok című vígjátékot; az M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor rendezte film története egy kis faluban játszódik, ahol mindenki a focibajnokság lázában ég.

"A Brazilok egy felszabadító vígjáték sok-sok humorral és könnyel egy fordulatokkal teli falubajnokságról, melynek során a foci és a szerelem minden gátat áttör" - olvasható a produkció MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Brazilok faluja Magyarország kicsiben. Ami itt történik, az bárhol az országban megtörténhetne. Ám e film karakterei mind-mind szerethetőek, mindegy, hogy melyik oldalon állnak. A magyar hétköznapokban a pálya sokszor lejt, a Brazilok falubajnokságán viszont mindenkinek egyforma esélyei vannak. Az alkotók szándéka szerint a film hangulatát egyszerre jellemzi a szabad, képi és verbális humor és a személyes sorsokon átívelő, apró drámai helyzetekből felépített részletgazdagság.

A film története szerint az új, fiatal plébános (Bánki Gergely) elintézi a polgármesternél (Fekete Ernő), hogy a romák focicsapata, a Brazilok is indulhasson a falubajnokságon. Az esélyes a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élén a polgármester, aki nem tud hibázni, és helyettese (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret.

A Brazilok csapata is minden áron nyerni akar, bár vezetőjük, a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiú (Nagy Dániel Viktor) eleinte nem lelkesedik a bajnokságért, szerinte a Braziloknak se felszerelése, se kitartása nincs a győzelemhez, míg öccse (Lakatos Erik), a 13 éves csupa tűz kissrác, a film főszereplője, mindent megtesz, hogy bekerüljön csapatba. Ráadásul a falusiakat teljesen felkavarja a hír, miszerint a győztes csapatot idén egy a faluból elszármazott, titokzatos milliomos meghívja magához Rióba, Brazíliába.

A közleményben az alapötletet és a koncepciót jegyző M. Kiss Csaba rendezőt idézik, aki szerint a Brazilok agyra és lélekre egyformán ható vígjáték. Rohonyi Gábor rendező szerint a forgatás és az utómunkálatok folyamán mindvégig következetesen kellett megőrizni és fenntartani az igencsak kényes egyensúlyt humor és dráma, mese és életszerűség, szórakoztatás és gondolkodtatás egymásnak látszólag ellentmondó szempontjai között.

"Egy pörgős, vidám filmet akartunk készíteni, amellyel azonban mély üzenetek is megérintik a nézőket, a soha fel nem adásról, a küzdésről, az önmagunkba vetett hitről" - idézik Mécs Mónika producert.

A 95 perces vígjáték operatőre Réder György, vágója Mógor Ágnes, a zene Bornai Tibor munkája. A díszletet Valcz Gábor, a jelmezt Lengyel Rita és Kemenesi Tünde tervezte. A forgatókönyvet M. Kiss Csaba, Muhi Klára és Huszár Péter írta.

A film főbb szerepeiben Nagy Dániel Viktor, Farkas Franciska, Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Lakatos Erik, Nagy Norbi, Pászik Christopher, Lakatos Csaba, Kaszás Gergő, Bánki Gergely, Mészáros Blanka, Dóra Béla, Bezerédi Zoltán, Székely B. Miklós, Rezes Judit, Schell Judit, Dobó Kata, Gryllus Dorka, Anger Zsolt és Gáspár Laci látható.

A Brazilok producere Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, gyártója az M&M Film, forgalmazója az InterCom.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!