Átadták az Év Tájházvezetője díjat és a Szablyár Péter Emlékplakettet

Kultúra, 2018.04.13

Átadták az Év Tájházvezetője elismerést és a Szablyár Péter Emlékplakettet a Magyarországi Tájházak Szövetsége ünnepi közgyűlésén.

Az Év tájházvezetője Csáki Balázsné, a cigándi Bodrogköz Tájmúzeumáért Alapítvány kuratóriumi elnöke lett, aki nagy érdemeket szerzett abban, hogy az egykori cigándi tájházból mára egy országosan is elismert, "élő" épületkomplexum alakuljon ki Bodrogközi Múzeumporta néven - tájékoztatta a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum pénteken az MTI-t.

A második alkalommal kiosztott Szablyár Péter Emlékplakettet idén Kispálné Lucza Ilona, a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója kapta két évtizedes múzeumi munkájának elismeréséül. Az emlékplakett a Tájházszövetség alapító-ügyvezető elnöke előtt tisztelgő, kétévente kiosztott szakmai elismerés, amellyel a Tájházszövetség a tájházak ügyéért hosszabb időszakon keresztül végzett kitartó és elkötelezett munkát ismeri el.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége éves közgyűlése keretében, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban adta át a kitüntetéseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!