Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait

Kultúra, 2017.03.26

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a közlő korrigálta az általa korábban adott tájékoztatást, ezért a 18.37 órakor kiadott, Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait című anyagunkat pontosítjuk.



Az anyag ötödik bekezdése helyesen:

A legjobb színész díját Kalocsányi Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház tagja, a legjobb színésznő díját Fekete Gréta, a debreceni Vojtina Bábszínház tagja nyerte.
Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait

Békéscsaba, 2017. március 26., vasárnap (MTI) - Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait vasárnap délután Békéscsabán, ezzel véget ért a négynapos megméretés - tájékoztatta a rendező Békéscsabai Napsugár Bábszínház közleményben az MTI-t.

A díjakról szakmai zsűri, Elek Tibor, a Bárka irodalmi folyóirat főszerkesztője, Zalán Tibor dramaturg, Jászay Tamás kritikus, Gabril Cadarin, a marosváráshelyi Ariel Bábszínház igazgatója és Gimesi Dóra, a Budapest Bábszínház dramaturgja döntött. A legjobb dráma díját Tóth Réka Ágnes író nyerte Oázis című darabjával. A legjobb rendező díját Szilágyi Bálint kapta, aki Sebők Bori Csatornajárás című művét vitte színre. A legjobb színész díját Kalocsányi Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház tagja, a legjobb színésznő díját Fekete Gréta, a debreceni Vojtina Bábszínház tagja nyerte. A legváltozatosabb karakter díját Balázs Csongor, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művésze kapta. A legjobb előadás díját Szenteczki Zita rendezésében Pozsgai Zsolt A víz elrablása, avagy Lina és a Nagyhatalmú Karbantartó esete című darabja, illetve az azt színre vivő csapat nyerte. Ők nyerték el a legjobb előadás címét is a közönség szavazatai alapján - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!