Auer Lipót hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon

Kultúra, 2020.07.19

Auer Lipót hegedűje is megszólal az idei Auer Fesztiválon, amelyet augusztus 13. és 16. között rendeznek Veszprémben - mondta a fesztivál főszervezője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Kováts Péter hangoztatta: évek óta készülnek arra, hogy megszólaltassák Veszprémben az orosz hegedűiskola atyjának hangszerét, de eddig az azon játszó Vadim Gluzmannak sohasem volt megfelelő a fesztivál augusztus elejei időpontja.

Idén azonban a koronavírus-járvány miatt később, augusztus közepén lesz a rendezvény, és így sikerült megszervezni, hogy a különleges, mély tónusú Stradivari-hegedűt is hallhassa a veszprémi közönség - tette hozzá.

A fesztiválon fellép még a két hegedűs, egy zongorista és egy nagybőgős alkotta Janoska Ensemble, akik virtuóz, jazzhez közel álló stílusban játszanak, valamint egy főleg barokk művekre épülő közös koncertet ad Miklósa Erika operaénekesnő a Mendelssohn Kamarazenekarral.

A tehetséggondozás jegyében színpadra lép két Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal, a veszprémi születésű Hartmann Domonkos csellista és Magyar Valentin zongorista.

A Szent Efrém Férfikart, valamint hagyományosan a Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter zongoraművész és Varga István gordonkaművész alkotta Auer Triót is hallhatja a közönség.

Kováts Péter elmondta, koncertjeiket három helyszínen tartják: a Hangvillában, a veszprémi megyeháza Szent István-termében, illetve a várban a Szent Mihály-bazilikában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!