Augusztus elején lesz a 22. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

Kultúra, 2020.07.28

Augusztus 6-tól 9-ig rendezik meg idén az MVM Koncertek szervezésében a 22. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált a helyi Királyi Kastélyban.

A világjárvány miatt kialakult helyzetben a koncerteken a nézők csak korlátozott számban vehetnek részt, és maszk viselése is ajánlott. Családtagok ülhetnek közvetlenül egymás mellett, és a rendezők törekednek a székek közötti megfelelő távolság biztosítására - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Augusztus 6-án csütörtökön 19 órakor Vigh Andrea, a fesztivál alapítója és művészeti vezetője szóló esttel nyitja a fesztivált. Koncertjén az ötezer éves hangszer széles repertoárja lesz hallható a középkortól napjaink zenéjéig. Másnap Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia közös estjén kéthárfás műveket is előadnak.

Jenei Erzsébet Junior Prima-díjas hárfaművész augusztus 8-án este, Tallós Álmos, a Szegedi Hárfaverseny 2019-es győztese 9-én este ad szólóestet. Aznap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált.

Idén sem marad el a hárfakiállítás, amelyen az érdeklődő felnőttek és gyerekek megtekinthetik Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak hangszereit.

A koncertekre regisztrálni kell az [email protected] e-mail-címen. Helyfoglalás a regisztrálás sorrendjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!