Az akciósorozat legjobb nyitóhétvégi bevételét hozta az Ocean's 8

Kultúra, 2018.06.10

Az Ocean's-akciósorozat legjobb nyitó hétvégi bevételét hozta a csupa női főszereplőkkel forgatott Ocean's 8 - Az évszázad átverése című film, amelyre 41,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban.

A külföldi piacokon a Warner Bros. és Village Roadshow Pictures filmje 12,2 millió dollárt hozott, így globálisan 53,7 millió dollárt forgalmazott - adta hírül a variety.com filmes honlap.

A női és az idősebb nézők érdeklődése repítette a kasszasikerlista élére a filmet, a nézők 69 százaléka volt nő, akiknek 69 százaléka volt 25 év feletti.

Jeff Goldstein, a Warner Bros. hazai forgalmazó részlegének vezetője közölte, hogy várakozásaikat felülmúlta a Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Rihanna és Helena Bonham Carter főszereplésével készült film fogadtatása. "Mindig is vannak hiányfilmek (nők vezetésével készült projektek). Örülük, hogy a nézők ugyanúgy élvezték, mint mi" - tette hozzá.

Az Ocean's-széria folytatását több mint tíz évvel a Steven Soderbergh rendezte, George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon főszereplésével forgatott trilógia utolsó filmje után mutatták be. A 2001 és 2007 között forgatott három film 36 és 39 millió dollár közötti jegybevételeket hozott nyitóhétvégéjén.

A kasszasikerlista második helyére szorult vissza az eddig vezető, a Solo: Egy Star Wars-történet, amely 15,2 millió dollárt forgalmazott a hét végén. Három héttel ezelőtti bemutatása óta 176,4 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők az észak-amerikai mozikban. A Disney és a Lucasfilm mozija globálisan 312,2 millió dollárt forgalmazott.

A Ryan Reynolds főszereplésével forgatott Deadpool 2. a toplista harmadik helyén áll 13,8 millió dollárral. A szuperhősfilm észak-amerikai bevétele már 278,9,7 millió dollár (70 milliárd forint), globálisan 376 millió dollár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!