Az elkészült könnyűzenei stratégiáról is szól a Music Hungary Konferencia

Kultúra, 2020.09.09

A novemberi veszprémi Music Hungary Konferenciára a kormány véleményezi az elkészült magyar könnyűzenei stratégiát, addigra a 2021-2025 közötti időszakra vonatkozó pénzügyi pillérek is körvonalazódnak - jelentette be magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten.

Demeter Szilárd a sajtótájékoztatón emlékeztetett: a járványhelyzetben klubtámogatásra 1,4 milliárdos, a rendezvénytechnikusok számára 450 millió forintos pályázati keret lesz, a könnyűzene audiovizuális és tárgyi gyűjteményének kialakítására legalább 200 milliós.

Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program kormánybiztosa kiemelte: a Music Hungary Konferencia Veszprémbe költözése egy folyamat része. "Olyan gazdasági modellt szeretnénk kialakítani a Bakony és a Balaton térségében, amely a kreatív iparra épít".

Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke kitért arra, hogy a hazai zeneiparnak mintegy 30 milliárd forintos bevételkiesést okozott a pandémia. A Szövetség megbízásából készülő hatástanulmány szerint a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsát 5 százalékra kellene csökkenteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!