Az idén hetedik alkalommal rendeznek írótábort Hajdúböszörményben

Kultúra, 2018.05.26

Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a Hajdúböszörményi Írótábort (HÍR) július 10. és 14. között - közölte a tábor szervezője, a Hajdúsági Irodalmi Kör titkára az MTI-vel.

Ványai Anita emlékeztetett arra, hogy első alkalommal 2011-ben tartották meg a találkozót 40 résztvevővel. Az elmúlt években a résztvevők száma 130-140-re nőtt, ezzel a HÍR az ország legnépesebb tehetséggondozással foglalkozó írótábora lett - fűzte hozzá.

Az íróiskolák vezetőinek létszáma is folyamatosan bővült. Az idén a költészet íróiskolát Áfra János, Babiczky Tibor, Deres Kornélia, Kemény István, Magolcsay Nagy Gábor és Sopotnik Zoltán vezetik, a próza iskola irányítói pedig Berta Zsolt, Csobánka Zsuzsa Emese, Lanczkor Gábor és Vörös István lesznek - ismertette a részleteket a tábor szervezője.

Ványai Anita elmondta azt is, hogy főleg középiskolás diákok érdeklődnek a tehetséggondozó tábor iránt, de a részvételt 14-től 99 éves korig mindenkinek ajánlják, akik szívesen foglalkoznak vers- és prózaírással.

A tábor zenei közreműködői az idén Nági, a Ruby Harlem zenekar, Pély Barna és Jász Andris, illetve Takács Nikolas lesznek - jelezte Ványai Anita, hozzátéve: a rendezvény utolsó napján díjazásban részesülnek a legkiemelkedőbb tehetségek, akik a könyvjutalmon kívül lehetőséget kapnak különböző folyóiratoktól publikálásra, a következő évi írótáborban pedig térítésmentesen vehetnek részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!