Az oDEon-ZeneTheatrum családi karácsonya Debrecenben

Kultúra, 2019.12.12

Több mint ezer hátrányos helyzetű, illetve klinikán kezelt krónikus beteg gyereket várnak december 17-én a debreceni Főnix csarnokba, az oDEon-ZeneTheatrum családi karácsonyára - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón csütörtökön a Debreceni Egyetemen (DE).

Bács Zoltán, az egyetem kancellárja kiemelte: már két évtizedes a kapcsolatuk a ZeneTheatrummal, de eddig főként csak helyet biztosítottak a produkcióiknak az egyetemi Lovarda kulturális központban.

A kapcsolat most új szintre emelkedett, amit a névváltozás is jelez: az oDEon-ZeneTheatrum első saját, önálló produkciójában egyetemisták és az egyetem gyakorló általános, illetve középiskoláinak diákjai is fellépnek - jelezte a kancellár.

Végh Veronika produkciós igazgató hozzátette: a Diótörő 2.0 klasszikus mese 21. századi gyerekekre szabott musicalben a digitális világ jellegzetességei éppúgy jelen lesznek, mint a babák szimbolizálta hagyományos értékek.

A darabban három 8-10 éves testvérpár alakítja a főszerepet, kalauzolja a nézőket a digitális világban, amit öt óriás kivetítőn követhetnek a résztvevők, és választhatnak az "egerek és a babák között". Fellép az est során Bodrogi Gyula, a nemzet színésze is - ismertette a részleteket a producer.

Erdei Sándor, a hajdú-bihari területi gyermekvédelmi szakszolgálat igazgatója kiemelte: a megyében 1700 családból kiemelt gyermek él nevelőszülőknél, lakó-, vagy gyermekotthonokban.

Számukra kiemelt élményt jelent minden évben a ZeneTheátrum produkcióját megtekinteni, az idén minden korábbinál több, ezer lehet gyerek részese az előadásnak a Főnix csarnokban - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!